BIOGRAFIA

 

 

 

 
   

 

HENKILÖKUVA

Kiuruvedellä Pohjois-Savossa syntynyt ja tätä nykyä Joensuussa asuva Hannu "Heavy" Tikkanen on vaikuttanut musiikissa lähes kaikilla sektoreilla.

Hän on toiminut laulajana, soittajana, säveltäjänä, sanoittajana, sovittajana, kuorojen ja orkestereiden johtajana sekä musiikinopettajana. Heavy on esiintynyt myös lukuisien musiikkinäytelmien, musikaalien, kabareitten ja oopperoiden pääosissa ja opiskellut eri musiikkikouluissa vuosien mittaan mm. yksinlaulua, kuoronjohtoa, pianonsoittoa ja musiikin teoriaa.

Erilaisten bändien ja muitten musiikkiryhmien kanssa Heavy on esiintynyt Suomen lisäksi USA:ssa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa, Hollannissa, Belgiassa, Maltalla, Ranskassa, Thaimaassa, Kuubassa, Brasiliassa, Saksassa, Portugalissa ja Espanjassa.

Keikkoja on kertynyt uran aikana pari tuhatta ja levytyksiä kymmenkunta. Musisoinnin lisäksi Heavy on toiminut parikymmentä vuotta freelancer-musiikkireportterina, tehden haastatteluja ja konserttiarvosteluja monista huippuartisteista eri lehtiin (esim. Blues News, Jazz-Rytmit ja Etelä- ja Pohjois-Karjalan sanomalehdet).

Vuonna 2011 Heavy ryhtyi myös kirjailijaksi. Hän on julkaissut kolumnikokoelmavihkosen Jälkiä hiekassa sekä kirjat Imatran kevyen musiikin historia 1948-99 ja Koti Käkisalmessa 1939-45 (sotaromaani) ja Ilovaarirock - Beatles-sukupolvi populaarimusiikin pyörteissä (Ilovaarirock-festivaalin 20-vuotishistoriikki).

Heavy työskenteli Imatra Big Band Festivalin työntekijänä yli 20 vuotta toimien tapahtumassa juontajana, bändien isäntänä, muusikkona sekä lehtimiehenä ja on nykyisin järjestämässä Joensuun Ilovaarirock-festivaalia.        

Kokeiltuaan uteliaisuuttaan lähes kaikkia musiikin osa-alueita Heavy on tällä hetkellä palannut taas juurilleen musiikkiin, joka on kuitenkin aina ollut lähinnä hänen sydäntään eli bluesiin.

Sillä alalla Heavy onkin toiminut vuosien mittaan monien eri bändien laulusolistina ja huuliharpistina. Tätä nykyä hän keikkailee useiden joensuulaisten yhtyeitten (Amadeus, Sinner´s Soul, Yx Kvartetti ja Joensuu Big Band ) kanssa.